U bent hier

Vijfde oproep Ondernemingsvriendelijke Gemeente

Het Agentschap Ondernemen lanceert voor de vijfde maal een oproep voor gemeenten en ondernemingsorganisaties om, bij voorkeur samen, vernieuwende projecten in te dienen die gemeenten kunnen inspireren en ondersteunen bij het uitbouwen van hun economisch en ondernemingsvriendelijk beleid. Centraal thema van de oproep is Mobiliteit en bereikbaarheid als onderdeel van een ondernemingsvriendelijk beleid. Daarbij wordt aandacht gevraagd voor de mogelijkheden van Open Data op dat vlak.

Prioriteiten

Binnen het thema werden de volgende 3 prioriteiten afgebakend:

  • Verzekeren en behouden van een goede, snelle en aangename bereikbaarheid zowel vanuit het oogpunt van werknemers, leveranciers als klanten – acties die het verschil kunnen maken zonder grote investeringen;
  • Communicatie en mobiliteit: de gemeente maakt mee het verschil voor ondernemingen, hun werknemers, leveranciers en klanten;
  • Overlegmodellen voor een gemeente die wil inzetten op mobiliteit en bereikbaarheid om de economische groei te versterken.

Er wordt 1 miljoen euro uitgetrokken om de projecten te ondersteunen.

Infosessie rond de vijfde oproep

Het Agentschap Ondernemen organiseert op dinsdag 22 april om 14u een infosessie

Handleiding

Meer precieze informatie over de prioriteit van deze oproep en de andere voorwaarden is terug te vinden in de handleiding bij deze oproep.

Verwante websites

Delen