U bent hier

Kortrijk moedigt retail design aan

Met het Interregproject Design in Shops moedigen Stad Kortrijk en Designregio Kortrijk handelaars aan samen te werken met een designer om hun winkel te versterken. Het project staat ook open voor horeca-uitbaters.

Regio Kortrijk is sinds eind 2017 trotse member van het UNESCO Creative Cities Network op gebied van Design. Om verder kleur te geven aan Kortrijk als stad van innovatie en creative design, lanceert Designregio Kortrijk & Stad Kortrijk, het project DESIGN IN SHOPS. Hierbij willen we handelaars aanmoedigen om samen te werken met een designer, om bijvoorbeeld, hun etalage in te richten, hun handelspand te herschikken, de zichtbaarheid van hun winkel te verbeteren of creatieve ingrepen te integreren…

Er worden 40 Kortrijkse handelaars financieel ondersteund en aangemoedigd om beroep te doen op een designer.

Handelaars die zich kandidaat stellen, kunnen geselecteerd worden door een jury op basis van kwalitatieve en objectieve criteria. Eens geselecteerd wordt de handelaar voorgesteld aan 3 (internationale) ontwerpers. De handelaars kiezen met wie ze willen samenwerken en kunnen een financiële ondersteuning van 5000 € bekomen.

Infomoment voor belangstellenden op 24 ju,i 2019.

 

 

 

 

 

13 jun 2019

 

 

Verwante websites

Delen