U bent hier

Innovatieve retail I & II

Met “Innovatieve retail 1” wil Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen- Waasland handelaars, verenigingen, steden en gemeenten nieuwe mogelijkheden aanreiken om hun handelskernen en individuele handelszaken beter te positioneren en promoten bij het ruime publiek. 

Nieuwe opportuniteiten voor de kern, vernieuwende winkelconcepten, technologieën, marketingvormen enz. worden uitgetest op toepasbaarheid en effectiviteit. De proeftuin bestaat uit de kernwinkelgebieden van stad Antwerpen, gemeente Beveren, stad Sint-Niklaas en stad Lokeren. 

In het voorjaar ‘12 werden de volgende initiatieven georganiseerd:

  1. Een slotconferentie Op 4 juni werd een conferentie georganiseerd rond de problematiek van vernieuwing in detailhandel. Experts worden afgewisseld met praktijkgetuigenissen en voorstelling van de resultaten van het project door de deelnemende lokale besturen en handelaars.
  2. Een witboek Alle (proef)acties werden gebundeld in een boek dat door handelaars, verenigingen, steden en gemeenten gebruikt kan worden om inspiratie op te doen en nieuwe mogelijkheden te ontdekken. Voor elke actie werd de toepasbaarheid nauwkeurig worden besproken voor de verschillende types van handelskernen. 
  3. De website www.innovatieveretail.be  Op innovatieveretail.be kan u meer lezen over de geïmplementeerde acties, vernieuwende winkelconcepten ontdekken en alles te weten komen over nieuwe marketingvormen, e-commerce en social media. 
  4. Gastsprekersessies De projectuitvoerders en deelnemers zijn ook steeds bereid om rond de problematiek te spreken op infosessies en vergaderingen.

In januari ‘12 ging Innovatieve retail 2 van start.

In het kader van dit vervolgproject gaat de Antwerps-Wase Kamer in stad Antwerpen, gemeente Kapellen, stad Sint-Niklaas en stad Lokeren enerzijds op zoek naar nieuwe financieringsmodellen voor een kernversterkend winkelbeleid; anderzijds worden vernieuwende initiatieven uitgewerkt voor de optimalisatie van het detailhandelsaanbod (aanpakken leegstand, verbeteren uitstraling, aantrekken innovatieve winkelconcepten). 

Meer info?

Voka – Kamer van Koophandel 

 

Verwante websites
Organisatie
Voka

Delen