U bent hier

Promoot lokaal shoppen met koopinjebuurt.be

Sommige handelaars mogen de corona-maatregelen nog steeds hun zaak niet openen, maar hebben ondertussen wel een systeem van bestelling met thuislevering georganiseerd. Andere winkels hebben op korte termijn een webshop opgestart. De consument laten weten dat hij toch nog/terug bij zijn vertrouwde zelfstandige speciaalzaken terecht kan, is nu de grote uitdaging. De verschillende overheden en de kmo-organisaties hebben daarvoor initiatieven opgezet en de Vlaamse overheid ondersteunt die marketinginspanningen met de campagne koopinjebuurt.be van VLAIO, in samenwerking met Unizo, NSZ en de Vlam.

Koopinjebuurt.be biedt de consument via een zoekfunctie niet alleen het aanbod van handelszaken in de eigen gemeente (of de gemeente van zijn keuze). Ook de aanbieders van streek- en hoeveproducten worden zo gevonden. De website fungeert ook als portaalsite met links naar gelijkaardige initiatieven, opgezet door Flanders DC voor de modesector en door de 5 provincies.

Koopinjebuurt.be wordt bekend gemaakt bij de consument met een marketingcamapgne die eind april start.

Voor gemeenten die koopinjebuurt.be willen promoten en hun handelaars willen aanzetten om zich te registreren voor het initiatief, is er een mediakit beschikbaar.

 

 

 

apr 2020

Verwante websites

Delen