U bent hier

Buzz en business

De detailhandel dreigt de vitrine en de toonzaal te worden van de webshops en het mobiele winkelen. Daarnaast dreigt de detailhandel de trein van de nieuwe media en haar mogelijkheden te missen. 

Het nieuwe winkelen vorm geven.

Buzz en Business heeft dan ook als hoofddoelstelling ‘het nieuwe winkelen’ vorm te geven voor kleinhandelaars en dit juist als opportuniteit in te zetten in een kernversterkend beleid. Het project heeft drie focussen in opstartfase om het nieuwe winkelen in handelskernen voor kleinhandelaars vorm te geven. 

Nieuwe media

Vooreerst wordt een model uitgewerkt dat de kleinhandelaar een leidraad geeft hoe zij nieuwe media kunnen inzetten in hun marketingmatrix, en hoe ze dit als handelskern op elkaar kunnen afstemmen en door synergie laten versterken. Hoe creëer je Buzz als handelaar en handelskern en hoe zet je dit in in uw promotiestrategie? 

Ontwikkelen van een App

Daarnaast wordt een App ontwikkeld op handelskernniveau die de verschillende handelszaken georefereert, gemeenschappelijke activiteiten weergeeft, individuele acties/promoties weergeeft, … Van deze App wordt ook een ontwikkeldraaiboek voor Apps op handelskernniveau opgesteld om andere gemeenten of handelskernen op weg te helpen. 

Webshopmodel voor kleinhandelaars 

In samenwerking met Ondernemerscentrum Kortrijk (OCK) wordt een webshopmodel ontwikkeld voor kleinhandelaars. OCK ontwikkelt dit voor kleinhandelaars in West-Vlaanderen. Na de overdracht van het model ontwikkelt Stebo dit door naar een webshop op handelskernniveau zodat de handelskern als het ware een digitale supermarkt wordt.

Buzz en Business wordt ontwikkeld en uitgevoerd in Heusden-Zolder en Genk. Bijgevolg zijn Genk en Heusden-Zolder actieve partners van het project. 

Meer info? 

Stebo vzw

Frank Maleszka

Frank.maleszka [at] stebo.be

 

Delen